Connect with us

Нюзрум

ГЪРМИ СКАНДАЛ: Нинова и министри на БСП платили 100 000 лв. на журналистка, за да ги хвали!

Published

on

Корнелия Нинова, която по стечение на обстоятелствата все още оглавява БСП, много гнусно нападна дъщерята на президента Румен Радев – Дарина, защото щяла да получи роля в следващия филм на Максим Генчев за Иван Александър по повестта на Иван Вазов.

Очевидно равнището на лидера на социалистите е махалата в родното й село Крушовица, където информацията тече от агенция „Фуста“ и всички братовчедки са коментаторки. Без значение, че дъщерята на Радев нямала никакво намерение да участва във филм, както се разбра по-късно. А и да имаше – в подобно начинание няма как да открием нарушение или конфликт на интереси, както и каквото и да било нещо укоримо. Всеки млад човек има право да се развива без да пита какво мисли по въпроса леля му Корнелия от Крушовица, пише Филтър.бг.

Но омразата към едни се трансформира в силна любов към други. Особено, когато тази любов е добре платена. Бъди ларж, когато това нищо не ти струва, казваше навремето Иван Славков-Батето. Корнелия без да е познавала великия бохем на късния соц и ранната демокрация, чудесно претвори думите му в дела за малко повече от половин година във властта. Тогава тя е плащала щедро за медийни ласки с държавни пари. Това разбираме от разследване на сайта TravelNews, който ни открехва вратата към стаята на любовта между соцлидерката и журналистката Валерия Велева. Както изчисляват някои, ако коалицията с участието на БСП беше останала на власт до края на мандата си, не се съмнявайте, че през 2025 година 70-годишната Велева щеше да е една усмихната и щастлива баба-милионерка.

Така според разследване на журналиста Мирослав Иванов от сайта TravelNews, когато Корнелия Нинова е била вицепремиер и е дърпала конците в министерствата на икономиката, туризма, земеделието и на труда, докато другите се наместват, Валерия набързо е събрала близо 100 000 лева. Ей така от въздуха. Например Министерството на туризма е сключило по времето на министъра-социалист Христо Проданов договор за близо 35 000 лв. с ДДС с Института за стратегии и анализи ЕООД на Валерия Велева, която е собственик на сайта „Епицентър“. Договорът е сключен за анализи в туризма, които да послужат на ръководството на министерството. Като бонус е трябвало да бъдат публикувани в сайта „Епицентър.бг“. От министерството не са предоставили анализите на TravelNews, за да се запознаем всички ние с тях и да видим какви съвети е дала видната специалистка в областта на туризма Валерия Велева. Според служители по-скоро става въпрос за медийно отразяване на Христо Проданов.

От Министерството на икономиката обясняват пред TravelNews, че са предоставени на Институт за стратегии и анализи ЕООД 32 400 лв. с ДДС от Държавната консолидационна компания, на която принципал е била самата Корнелия Нинова. Друга държавна фирма към същото ведомство – Национална компания “Индустриални зони”, е предоставила 14 112 лв. с ДДС на дружеството на Валерия Велева, допълниха от ведомството.

Министерството на земеделието при Иван Иванов се е отчело със 17 400 лв. с ДДС на Институт за стратегии и анализи ЕООД отново за анализи за нуждите на ръководството на ведомството. Министерството на труда и социалната политика не е успяло да сключи договор с Валерия Велева, обясниха от сегашния екип. Но това не прави видната журналистка социално слаба, коментират в гилдията.

Валерия Велева е главен редактор на информационния сайт „Епицентър.бг“, собственик и управител на дружеството Институт за стратегии и анализи ЕООД, което се води и издател на медията. През 2010 г. почетният председател на ДПС Ахмед Доган нарече Валерия Велева в писмо „Мадам В“. В писмото, озаглавено „До Мадам В.“, Доган обвини Велева, че е подновила офертата си да бъде таен P.R. на ДПС. По думите му с този акт тя искала само респектиращо възнаграждение за „добрия тон“, който ще има в статиите си за ДПС. Тогава Велева работеше за вестник „Труд“.

Най-четени