Connect with us

Fake Harvard

Тотален позор! Киро прати Козята брада, с който си пие уискито, да каже: Борисов ги събра с БСП

Published

on

„Войната в Украйна промени политическата география на България. Има разделение между хора, които гледат на Запад и такива – на Изток и това спаси засега тези, които наричаме „статукво“. Наблюдаваме благоразумна проява на българското общество в момента“. Това заяви поръчковият социолог Първан Симеонов по БНТ, станал известен с това, че си е пи уискито с Бойко Рашков и Кирил Петков, когато двамата нареждаха арестта на Бойко Борисов..

„Колкото и да са скарани политиците ни, те събраха мнозинство, за да дадат оръжие на Украйна“, отчете той.

„Аз лично се надявам да има правителство. Това обаче е по-трудно. Вече трета година двете крайни ядра се опитват да се унищожат. Българското общество обаче не е крайно.

Двата сектора трябва да разберат, че трябва да съществуват заедно, те не могат да се унищожат. Може би ще са нужни още едни избори, за да го разберат,“ обясни Симеонов.

„ГЕРБ остана много дълго на власт. Това е една от стратегическите грешки на Борисов, което предизвика много голямо раздразнение. То е толкова голямо, че събра за кратко сини и червени в един лагер. 

Това обаче са два автентични центъра, които не могат да се победят. Това разделение може да доведе до още по-изкривен избор, може да се промени дори системата. Сега разклащането идва отгоре, от елита, а не от площада, което е безумно“, отчита Симеонов.

Това няма да са поредните избори. Преди две години изборите бяха за промяна. Последните бяха за решения. На следващите избори обществото няма да позволи на политиците да си играят“, предупреди политологът от „Галъп Интернешънъл“.

Най-четени