Connect with us

Timeline

Максим Генчев: Пеевски е моя съвременен Левски! Няма очите на Бойко, но е патриот!

Published

on

Аз предлагам следващия филм да бъде направо за Иисус Христос. Това май е единствения шанс да не бъдат осквернени всичките ни национални герои по ред на „номерата“, защото посегне ли на него, скандалът ще бъде световен.

Първо беше Левски – Иконата на българската свобода, последва Ботев… а сега научавам и за следващите жертви – българските царе Иван Александър и Иван Шишман.

Ще напиша нещо, за което сигурно много приятели ще ми се обидят, но не мога да се стърпя повече. Все пак става въпрос за националните ни герои и светии на духовността, а с тях компромиси не правя!

Преди да постна откъс от интервю, което през 2016 година дава Максим Генчев за сайта BIG5, в което нарича Делян Пеевски „новия Левски“, ще попитам дали знаете кое е общото между:

1. Максим Генчев – режисьор на филмите „Дякона Левски“ и „Ботев“;

2. Веселин Плачков – артист, изиграл главната роля в „Дякона Левски“ на Максим Генчев и член на Инициативния комитет, издгнал канидатурата за президент на Румен Радев;

3. Дарина Радева – актриса, дъщеря на Румен Радев, която ще изиграе ролята на съпругата на цар Иван Александър Сара-Теодора във филм на Максим Генчев?

Общото е Румен Радев.

И тук е момента да извикам силно, че властта не трябва да толерира посредствеността, особено когато тя „обезглавява“ сакрални за българската история и духовен път личности. И да не си навира носа навсякъде, особено на места, за които няма нюх!

А сега, откъс от интервюто с Максим Генчев на Ива Оприкова/BIG5.BG (2016), озаглавено: „Максим Генчев: Пеевски е „новият“ Левски“:

„- Кой от настоящите политици олицетворява днес Левски. Кой е най-близо до тази светиня?

– Колкото и да е парадоксално съвременният Левски в моите очи прилича на Делян Пеевски.

– Вие се шегувате?

– Да, той като собственик на телевизия единствен прояви възрожденското си чувство. За вас шокиращо, за мен – позиция. Няма подобна личност на политическата ни сцена, който да има мисията на Левски. Разбира се, Делян Пеевски няма общи черти с Дякона, но в конкретния случай той прояви възрожденския си дух, а не Вяра Анкова.

– Той ви съдейства така ли?

– Не, ние не сме в един кръг. Не съм се срещал с него никога. Делян Пеевски е много висок като богатство, за да искам визита…Аз не съм политическо лице, а обикновен режисьор. Да, бих искал да се срещна с него, да разговаряме….Това е добра идея. Аз съм сигурен, че в него има нещо добро. Той за мен има добра, патриотична душа. Пеевски може да е бизнесмен, да си прави „Lafki“, в случая обаче показа, че неговото патриотично чувство е изкушено. Ако той самият не е патриот, няма да пусне тоя филм.

– Възможно е да има гузна съвест?

– Да, това също би могло да бъде причина. Всеки, който търси опрощение също би могъл да бъде готов на подобен жест, но в случая не е това причина. БНТ е медия с турско самосъзнание. Тя няма да позволи да се гледа от екрана й „Дякон Левски“. Един човек, който цяла България плюе, незнайно защо, който поиска лентата без пари. Искам хората да го видят. Борисов е много красив. Той е мечтата на всички застаряващи жени, обаче какво в делата му е достойно, освен визията. Тя не определя кой е патриот. Делян Пеевски не е със сини очи, но в мирогледа му има широта, доброта. Това е мое мнение и чакам атеистите отново да ме атакуват.“.

От профила във фейсбук на журналиста Стоян Тончев

Най-четени