Connect with us

Fake Harvard

Опасни връзки! Петков си взел за адвокат бивш на съдийката по делото срещу Борисов

Published

on

Съдията по делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов е бивш колега на адвоката на съпредседателя на ПП.

Адвокат Стоян Димитров Мадин е освободен като съдия в СРС през 2019 година. От там са близките му отношения със съдията по делото – Веселина Иванова Няголова. Преди това и двамата са били младши прокурори. Странното е, че адвокатът на Петков не е поискал отвод на съдийката поради тези причини.

СРС е приел за съвместно разглеждане гражданския иск на Петков за 10 000 лв. за причинени неимуществени вреди. Искът е частичен като пълният размер на претендираните щети от Петков са за половин милион лева, твърди „Епицентър“.

Припомняме, Кирил Петков съди Бойко Борисов за клевета. Жалбата, подадена през август 2022, е заради думите на лидера на ГЕРБ, че Кирил Петков заедно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа. Жалбата на Петков е 60 страници.

За клевета може да се води гражданско или наказателно дело от частен характер – в него не участва прокурор, а тъжителят е обвинител. Гражданските дела с искове за над 25 000 лв. обаче се гледат от Софийския градски съд, а не от районния, където Петков е внесъл документи.

Адвокатът на Борисов – Менко Менков разкри, че таксата, платена от съпредседателя на „Продължаваме промяната“ е 12 лева. Ако искът беше за 500 000 лв. би трябвало платената такса да е 20 000 лв. и делото да се гледа в Градския, а не в Районния съд.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени