Connect with us

Fake Harvard

Тя влезе в БНТ и направи Кирчо и Кокорчо на нищо! Водеща онемя от атаките към двамата аферисти

Published

on

Политическият инат ни доведе до тук, защото това, което днес се предлага от ПП всъщност е неубедително дублиране на това, което ние предложихме. Така Деница Сачева от ГЕРБ коментира връчването на втория мандат на „Продължаваме Промяната“ по БНТ.

„Ние предложихме в началото на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да направим своите политически приоритети, да ги оформим в политически документ, който да бъде приет и на базата на този политически документ да се търси съгласие за правителство.

Сега виждаме, че концепцията се обръща – само, че вместо да се търси едно широко политическо съгласие, се прави опит предизборната програма на ПП да бъде наложена като национални приоритети на цялото Народно събрание“, каза още депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя допълни, че подобен подход няма как да срещне подкрепата на политическите партии.

„И не случайно ПП може да разчитат на гласовете на „Демократична България“, което остава загадка за мен защо подкрепят подобен начин на правене на политика“, добави Сачева.

„Тази декларация, която се предлагат, – на практика много точки в нея са национални приоритети на държавата, а не на ПП – например, Шенген, темата за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и много други“, каза още тя. 

„Този опит да се упражняваме на държавно управление показва конфликта – ние не приемаме, че някой се опитва да заобикаля институциите и закона, и да не уважава държавността. Някой предлага предизборната си програма да бъде одобрена от цялото НС и да бъде одобрена за национална цел.“

„Коя политическа партия си позволява това – по тази логика всяка партия може да си предложи програмата и да иска да се гласува“, възмути се депутатът от ГЕРБ.

„ПП непрекъснато говориха за потентност и смелост, нека сега видим как ще реализират мандата и каква подкрепа ще получат те. На практика повечето неща, заложени в Програмата, вече се реализират, дори от служебното правителство.

„Даже и военната помощ – тя бе гласувана с гласовете и на ГЕРБ, а без нас щеше да е невъзможно да се прати помощ на Украйна“, добави Сачева.

„Това е липса на политически опит и далновидност, неяснота какво представлява управлението и държавността“, посочи тя.  

„Направихме всичко възможно да покажем подход – дали сме и сигнали в момента, че ще участваме в реализацията на кабинет с третия мандат без наше участие, като идеята е да се реализират истински националните цели“, завърши Сачева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени