Connect with us

Нюзрум

Срещу 60 000 лева на година! Росен Плевнелиев вкарва и сина си в голямата политика

Published

on

Най-големият от тримата синове на Росен Плевнелиев има амбиции да тръгне по стъпките на баща си и вече се стреми към международна политическа кариера. Асен Плевнелиев е записал второ висше образование във Великобритания, където е трета година студент в специалност „Политически и икономически науки“ в един от най-елитните университети – Манчестърския.
Наследникът на бившия президент постъпил там като студент в бакалавърската програма през 2020 г. и се оказва, че към днешна дата е един от най-изявените в потока си. Първите две години от образованието си завършил с отличен успех като първенец на випуска. Преподавателите виждали огромен потенциал у него и му вещаели светло бъдеще.

Учението му в престижния университет обаче не е никак евтино. Справка със семестриалните такси на официалния сайт на Манчестърския университет показва, че за година чуждестранните студенти плащат по 27 500 паунда, което се равнява на над 61 хиляди лева, пресмята вестник „Ретро“. Разходите около обучението на Асен обаче се поемали с радост от неговия баща, защото именно той го насочил към политическите науки. Преди това пък най-големият от синовете на Плевнелиев взел и диплома за бакалавър от колеж в Оксфорд, Англия. Там той завършил комплексната специалност „Математика, бизнес и химия“.
Очаква се дипломирането на Асен във второто му висше да бъде през 2024 г., когато най-вероятно баща му Росен ще трябва да се събере с бившата си съпруга Юлиана, за да изгледат заедно връчването на поредната диплома на сина им. Другият им син Павел е все още ученик.
През 2015 г. те преживяха тежка семейна трагедия, след като първородният им син Филип почина внезапно заради рядко сърдечно заболяване, протекло без симптоми. Година по-късно Юлиана и Росен подадоха молба за развод, а през януари 2017 г. съдът окончателно разтрогна брака им. Няколко месеца по-късно стана ясно, че бившият президент има връзка със синоптичката от Нова телевизия Деси Банова, а през пролетта на 2018 г. те решиха да се оженят на интимна сватба в София. По време на церемонията Банова вече беше бременна с първия им общ наследник, но тогава влюбените пазеха от суеверие новината в тайна. През есента на 2018 г. на бял свят се появи синът им Йоан, който вече е на 4 години и ходи на детска градина.

Деси и Плевнелиев живеят в една от неговите къщи в затворения комплекс „Резиденшъл парк“ в София заедно с общото им дете и дъщерята на синоптичката от предходната ѝ връзка. Банова обаче не спира да се хвали, че другите му две деца редовно им гостуват и прекарват времето си като истински сплотено семейство. Настоящата водеща на Нова телевизия, която вече не съобщава прогнозата за времето, а има своя рубрика, признава, че се разбира чудесно със синовете на Плевнелиев от Юлиана и драми във фамилията няма.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени