Connect with us

Парламент

Няма такива щастливи кокошки! Вижте думите на Христо Иванов и Киро Петков, след като БСП ги отряза

Published

on

БСП няма да подкрепи общата декларация на „Продължаваме промяната“. Това стана ясно по време на срещата им в парламента заедно с „Демократична България“ и „Български възход“, след като по-рано днес ПП получи втория мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Органите на ДБ все още не са обсъдили текста на декларацията, стана ясно от думите на Христо Иванов, но изрази готовност за подкрепа.

Наред с нуждата от редовно правителство, ние считаме, че е нужно и стабилно парламентарно мнозинство. Това ще даде на гражданите предвидимост и яснота, посочи Александър Николов от „Български възход“. Управленските им органи днес са успели да обсъдят текста на проекта на решение и призна, че имат резерви по някои от текстовете. Кои са те ще посочат до края на седмицата. За тях обаче не е станало до колко ще е задължаващ този документ.

Има добри и амбициозни предложения в частта финанси, отчете той. Трудно обаче ще се поеме ангажимент пред хората в какъв срок ще се случат точките в програмата, някои от които според БВ са трудно изпълними.

Считаме, че тази декларация дава начало на разговор, който би бил ползотворен, каза Николов 

Намирам за символично, че заедно с нас днес са партиите, за които се очаква да получат третия мандат, каза акад. Николай Денков.

Той обясни още, че от „Продължаваме промяната“ не държат на формата на текста – дали да е декларация или проект на решение. Важното е да бъде гласуван до края на седмицата.

Въпреки че от БСП отказаха подкрепа на текста на този етап, съпредседателят на ПП Кирил Петков сподели, че се чувства щастлив, защото първият разговор в парламента за 2023 г. е за цели и идеи.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени