Connect with us

Импийчмънт

Шарлатаните взеха мандата от Радев и ревнаха на рамото му: Ако ГЕРБ не ни подкрепи, ще ви го върнем

Published

on

Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато традиционно си пожелаваме здраве, мир и благоденствие, гледаме с надежда за повече разум, диалог и разбирателство. Вярвам, че ще използвате следващата седмица, за да потърсите диалог с останалите сили и да се върнете след 7 дни тук с предложение за правителство.

С тези думи президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на номинирания от „Продължаваме Промяната“ за премиер акад. Николай Денков. Това ще е вторият опит за съставяне на редовен кабинет от 48-ото Народно събрание, след като ГЕРБ не успяха да го направят в края на миналата година.

Наясно сме, че това ще е трудна задача, затова използваме друг подход. Използвахме празничните дни, за да дефинираме 4 национални цели и да формулираме дейности, които, ако изпълним до края на годината, ще върнем вярата на хората, обясни в отговор акад. Денков. Той разказа, че в обсъждането са се включили 4 политически сили. Ако проектът за решение получи одобрение – ще върнем мандата с проект за правителство. Ако не получи подкрепа, това ще означава, че няма мнозинство в парламента, тогава ще върнем неизпълнен мандат, обясни кандидатът за премиер на „Промяната“ и връчи на президента проекта за декларация.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени