Connect with us

Fake Harvard

Радев прати политолога си да се гаври с Киро и Асен: Ако не плюят президента, няма смисъл от тях

Published

on

Много е удобно да ползваш президента като боксова круша, за да осмислиш собственото си политическо съществуване, когато не успееш да го направиш посредством реални аргументи. Така политологът Слави Василев определи отношенията между държавния глава, „Продължаваме Промяната“ и БСП в интервю за „Фокус“.

„Различни са причините, поради които назряха конфликти между президента и с „Продължаваме промяната“, в известна степен и с БСП. Но в случая на „Продължаваме Промяната“ – необходимостта от посочването на враг, за да може те самите да придобият плът и съдържание, защото без този враг те нямат причини да съществуват“, обясни той.  

Най-вероятният получател на третия мандат е Стефан Янев, коментира още политологът.  

„Вероятността за създаване на правителство в 48-ото Народно събрание изисква да се намери път, който реално представлява най-малкото съпротивление пред консенсуса, а това е най-малката политическа формация. Стефан Янев е изключително консенсусен и той очевидно е показал, че е готов да работи с всеки един. Така че шансовете са по-скоро на негова страна. Но дали там ще се увенчае с успех или не, съм по-скоро скептичен“, добави той.   

Advertisement

Ако президентските избори бяха днес, Слави Василев очаква резултатът на Румен Радев да е дори по-силен от първия път, от 2016 година, когато хората избраха Румен Радев, когато негов опонент беше Цецка Цачева.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени