Connect with us

Парламент

Тя влезе в Нова ТВ и предупреди: Ако този закон мине днес, край с Петков и Василев

Published

on

Най-вероятно няма да има смесено гласуване на евентуалните предсрочни избори и машините ще отпаднат. Това обаче няма да стане по силата на закона, а заради невъзможност времето до пролетта да стигне за преинсталирането на устройствата, така че да принтират машинния вот. За това предупреди юристът доц. Наталия Киселова. 

„Машините трябва да бъдат преинсталирани и да се види дали е възможно хартията, заложена в закона, да бъде приложена в тях, така че да принтира бюлетини. Страхувам се, че е невъзможно или ще може да се случи след съществена инвестиция“, коментира конституционалистът за ужас на Киро и Асен, които този път няма да имат машини под ръка, за да манипулират вота.

„Редно е да бяха попитали ЦИК преди двете четения. Неофициално се говори, че държавата не може да се справи за по-малко от 4 месеца с организиране на вот по новите правила. Най-вероятно ще се гласува само с хартия“, заяви доц. Киселова в деня, в който Народното събрание ще трябва да потвърди или да отхвърли наложеното частично вето на президента.

Най-четени