Connect with us

Импийчмънт

Нинова бясна: Г-н президент, предадохте хората ни! Ще използвам всички средства, за да ви спра

Published

on

Господин президент, предадохте левите хора, обърна се лидерката на БСП към президента Румен Радев от Народното събрание. Поводът за думите ѝ е указът му за предоставяне на военна помощ за Украйна.

Обръщаме се към президента: дължите обяснение на обществото по вашите думи. Защо поехте риска да въвлечете България във войната? Господин президент, предадохте левите хора, предадохте социалистите, които са за мир и в две кампании ви издигат и полагат всички усилия да бъдете избрани: вие за президент, а Илияна Йотова – за вицепрезидент, каза Нинова.

Както вече знаете, президентът Радев не спря предоставянето на оръжия за Украйна и днес публикува с указ закон. В тази връзка имаме да ви казваме няколко неща: Първо, през март месец президентът направи следното изявление: който вземе решение за предоставяне на оръжие за Украйна и по този начин ни въвлече във войната, трябва да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, добави още соцлидерката.

И обясни още:

Ще сезираме Конституционния съд. На 21-и декември поканихме колегите от „Възраждане“ да се присъединят, защото нашите подписи не стигат. Ако това не се случи, още днес ще сезираме омбудсмана.

Ще използваме всички възможни начини по закон. е направим всичко по силите ни да спрем този договор, който представлява взимане на страна във войната и въвличане на България в нея.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени