Connect with us

Парламент

Новината на деня: Киро и Асен скочиха в коалиция с БСП и „Възраждане“! Вече си има и име

Published

on

Ясно се вижда, че в това Народно събрание има коалиция “Лукойл”.  Това заяви в декларация от парламентарната трибуна шефът на енергийната комисия Делян Добрев по повод на това, че депутатите не стигнаха до разглеждането на компенсациите за горивата, предложени в закон на ГЕРБ.

 Малко по-рано, мнозинството, водено от ПП, БСП и Възраждане отложи удължаването на работното време и разглеждането на закона.  Това е поредното Народно събрание, което неглижира най-големите проблеми. 3,5 млрд литра е консумацията на горива и заради високите цени с близо 10 млн. лв на ден е ощетено българското общество, обясни Добрев. 

Той коментира още, че от “Лукойл“ преди няколко седмици на среща с служебният кабинет са декларирали, че ще платят 700 млн. лева данъци на базата на закона за свръхпечалбите.  Това означва, че печалбата на компанията за следващата година ще бъде 2,1 млрд лева. Така тя си признава, че печели по 2,1 млрд на година, къде отидоха тези пари за тази година?, попита Добрев.

Според него  парите изтекли в чужбина. ”Лукойл” декларираха, че ще платят 100 млн. лева до края на годината, а платиха 90 млн. вчера от които се отказа, че 17 млн. са за данък общ доход, а другите 73 млн. са авансова вноска по данъка за свръхпечалбите за следващата година, казано просто за тази година платиха една 0, поясни депутатът от ГЕРБ. 

Жалко, че не се разгледа този закон, и не удължихме времето за работа на парламента, защото чрез него щяха да се изземат свръхпечалбите на компанията, посочи Добрев. 

Най-четени