Connect with us

Timeline

Не ти трябва прокуратура, когато си имаш съд. А Прокопиев има няколко да му уважават бележките от Курило

Published

on

От Фейсбук профила на журналиста Николай Бареков

Не ти трябва прокуратура, когато се правиш на луд и си имаш собствен съд. А Прокопиев си има няколко частни такива на територията на РБ и редовно се прави на луд. Циничното е, че сигналът по това злощастно дело е подаден от мен преди точно 10 години след изключително сериозното разследване от великолепния журналистески екип на убитата ТВ 7. Имаше цяла папка с топ документи. А аз бях първият осъден от Прокопиев за близо 200 хиляди лева заради сигнала, който подадох и заради моите журналистически разследвания.

Това, ако не е саморазправа от олигархията със свободата на словото – то какво е?! За да ме осъди, както е осъдил и прокуратурата, Прокопиев не се посвени да прибегне до стар адвокатски трик – приложи някаква епикриза я от Курило, я от 4-ти километър, че е получил “остро психическо разтройство”. Куриозното за целия цинизъм на Прехода е, че 25 години по-късно Прокопиев съди държавата и мен за стотици хиляди заради една “разбойническа” негова приватизация по времето на Иван Костов, която го превърна в олигарх за една нощ с активи за милиарди срещу шепа стотинки. Самият Костов си призна истината в последната си книга как Прокопиев търгува с влияние чрез медийно-политическата си власт със съда, но на него вече не му пука. Тоест, и до днес Прокопиев вади кинти на гърба на обрулената от него държава чрез приятелския си съд.

Това ли е “белият бизнес” и това ли са нашите нови “евроатлантически” ценности? Това ли е Властелинът на медиите, подкрепян (по неговите твърдения) от САЩ и от Държавния Департамент?

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени