Connect with us

Спор(Т)но

Заради трансфер на топ-играч от Бразилия, Саша Илич взе решение за Линдсет

Published

on

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич възнамерява да възложи повече дефанзивни задачи на норвежеца Джонатан Линдсет през пролетния полусезон, твърди „Тема Спорт“. Той е споделил плановете си пред отговорните фактори на „Армията“ по време на една от селекционните срещи в клуба.

„Червените“ са близо до привличането на офанзивен полузащитник от Бразилия. При осъществяването на този трансфер именно въпросният плеймейкър ще действа на позицията зад централния нападател, докато Линдсет приоритетно ще е използван в предмостието на отбраната, където игра и в няколко мача от есента.

Там той може да си партнира с Тибо Вион, Жеферсон или Амос Юга, който обаче изигра най-силните си мачове през есента в центъра на защитата. Илич се принуди да върна опитният централноафриканец в ядрото на отбраната, за да има човек в тази зона, който да умее да изнася топката.

Линдсет е един от малкото футболисти на ЦСКА, които умеят да печелят терен с топка в крака в средата на терена. Той не се притеснява и да поема отговорност във важните моменти, като постоянно е активен и снове из всички зони на игрището. В предишния му отбор – норвежкия Сарпсборг също е използван както като офанзивен, така и като дефанзивен полузащитник, а дори и по фланговете.

Линдсет пристигна на „Армията“ в началото на август и бързо се превърна в основна фигура в тима. Изигра 20 мача, в които се разписа веднъж и даде една асистенция. От него се очаква да има ключова роля през пролетта, след като вече е напълно адаптиран към отбора и първенството.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени