Connect with us

Парламент

Костадин Костадинов събра спешно журналисти и обвини Румен Радев в изнасилване

Published

on

„Най-големият национален приоритет, който в момента ние имаме е да сложим край на това Народно събрание. Този мандат е в нарушение на Конституцията. Радев в момента изнасилва Конституцията. Коя точно Нова година той имаше предвид, че ще връчи мандата на ПП. Някой направи ли си труда да го попита, защо аз не знам. Ние утре ще направим специално запитване до Радев и ще питаме, която Нова година има предвид”. Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов в парламента в отговор на въпрос дали партията му ще подкрепи „Продължаваме промяната” в опита им да съставят правителство с втория мандат.

Той бе категоричен че този мандат е обречен и няма да се осъществи. Костадинов саркастично предложи в Конституцията изрично да бъде записано избори да не се провеждат през студените месеци.

„После идва Гергьовден, после топли месеци, след което септември, това звучи инфантилно. Кой казва, че не може да има избори януари или февруари?”, запита той.

По думите му правителството е решило да изпълни незаконно решението на българския парламент за предоставянето на военна  помощ за Украйна.

„НС няма правото да задължава изпълнителната власт. Представите ли си как правителството задължава НС да приеме закон, както това е абсурдно , така и другото.  Президентът Радев мълчи и очевидно няма желание да наложи вето. Жалка и тъжна работа”, коментира още лидерът на „Възраждане”.

Най-четени