Connect with us

Нюзрум

Слави го закъса, опря до партийната субсидия! Вече си я взима цялата, забрави за левче за глас

Published

on

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ е започнала да получава партийната субсидия в пълен размер след последните парламентарни избори през октомври. Държавата е превела на партията цялата дължима сума от 191 616 лева, която е за периода октомври – декември 2022 година, става ясно от документите .

Партийната субсидия по закон е 8 лева на получен глас на парламентарните избори. Цялата сума се превежда на четири равни вноски – по една за всяко тримесечие.

До този момент ИТН е получавала по един лев на глас, което е видно от публично достъпната информация . От началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лева.

След последните избори сумата за ИТН рязко нарастват, въпреки че подкрепата за партията се срина и тя не успя да влезе в парламента.

По информация на Mediapool ИТН винаги е подавала предварително заявление, че желае да получи субсидия до размера на 1 лев за получен глас и толкова са били превеждани от държавата. След изборния провал такава декларация не е била подадена и държавата е превела цялата сума.

В началото на тази година Слави Трифонов не подаде и дължимата по закон декларация за имущество и интереси до КПКОНПИ. Той дълго време не реагира на темата, докато накрая излезе с дълъг коментар в своя фейсбук профил.

„Този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече – нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае – знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона“, коментира тогава Слави Трифонов.

Най-четени