Connect with us

Импийчмънт

Радев прати стратега си да опъне ушите на Киро и Асен: Няма как да стане без ГЕРБ и ДПС!

Published

on

Шансовете да се състави кабинет с втория мандат са много малки. Няма как да се случи без ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Подходът им не дава големи надежди. Подкрепата за политики включват неизпълними условия. Например отхвърлянето на текстове от Изборния кодекс. Това посочи за „Твоят ден“ проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер.

„Надценяват се магическите свойства на третия мандат. Политическо коалиционно правителство на ПП и ГЕРБ е невъзможно. Единствената възможност е това, което пробваха ГЕРБ – програмно правителство обединено около ясни и конкретни цели. Освен това споразумение между конкретни партии за подкрепа на определени приоритети. Изглежда ми неосъществимо правителство и с третия мандат“, посочи той.

По думите му доминират не просто различията, а непоносимостта между партиите. „Как искате да преговарят помежду си, ако дори не могат да си говорят нормално, а се обиждат и клеветят. Не е разумно да се твърди, че президентът иска да поеме отговорността за дълго управление на служебни кабинети. Полагат се големи усилия, но без пълноценно работещ парламент, това е много трудно управление. Радев се опитва да даде възможност на партиите да се разберат. Някои партиите са решили да печелят избиратели, като атакуват президента, но не смятам, че това е успешна стратегия“, подчерта проф. Маринов.

Според него ПП са започнали да реагират с висока нетърпимост към прости критики от президента. „В енергетиката политиките на редовния кабинет бяха много спорни, дори вредни. Служебният кабинет реализира политики, които за кратко време промениха нещата“, отбеляза той пред NOVA.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени