Connect with us

Fake Harvard

От родния град на Гриша Ганчев разкриха: Кирил Петков и Асен Василев ни направиха сираци

Published

on

„По време на управлението на „Продължаваме промяната“ всички кметове бяхме сирачета, с нас нямаше никаква комуникация. Винаги тази комуникация е сложна, защото ние сме кметове и искаме финанси. А министърът на финансите гледа за стабилността на публичните финанси. Но въпреки това трябва да я има“. Това каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова в интервю в Студио Actualno.

Много ловешки села са със сериозни проблеми с електроенергията, съобщи още кметът на Ловеч. Горят електроуреди, хората си купуват агрегати. В общината има 19 преписки, а хората са готови за протести и блокиране на пътища.

„Водим битката за нормално захранване на населените места от 2018 г., тогава започнаха да валят сигнали за чести прекъсвания на тока. Сигнализираха кметове, направихме общо събрание, след което отнесохме този проблем до електроразпределителното дружество, след това и до Комисията за защита на потребителите, те изпратиха преписката до КЕВР, които назначиха проверка. Тя установи, че електроенергията към тези населени места, за които сигнализираме, не съответства на БДС. Вероятно точно по тази причина изгарят и електроуредите на потребителите. Явно има някакви техни технически проблеми, но според мен инвестициите са недостатъчни. Проблемът не само не се решава, но се и задълбочава“, допълни Маринова.

– Кога хората ще имат нормално захранване? Можете ли да се ангажирате със срок?

– Това, с което мога да се ангажирам, е, че ще водя тази битка докрай, за да бъдат защитени правата на всеки гражданин.

– Към края на годината сме, какви други предизвикателства срещна общината през годината?

– Предизвикателствата пред нашата община са предизвикателства пред цяла България, те са и пред останалите страни в Европа. Това беше една изключително тежка година. Започна със затихващата COVID-криза, за България продължи с политическа нестабилност, войната в Украйна, която се отрази на цяла Европа, но и върху нас, защото бяха прекъснати логистични вериги, което се отрази на бизнеса и неговото нормално функциониране. Инфлация, която отдавна не бяхме виждали, дефицити на лекарства. Това политическо противопоставяне ни вкара в едно сложно положение като местна власт и като държава. В момента общините се явяват като гарант на стабилност. В тази сложна обстановка се оказа, например, че общините сме подготвените за справяне с бежанската криза. Ние в Ловеч настанихме бежанци при граждани, които предоставиха своите жилища. Имаме наш партньорски град от Украйна, който подсигури финансови средства, за да подпомогнем бежанците в общината.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени