Connect with us

Демос

Вкараха в съда полицайката Симона, помагала на футболиста-убиец Семерджиев (СНИМКИ)

Published

on

Бившата полицайка Симона Радева дойде в Софийския градски съд, където трябва да даде показания по делото срещу Георги Семерджиев. Тя влезе, без да каже нищо пред медиите. Делото започва в 15 часа. Бившият футболист е обвинен в убийството на 2 момичета при катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, станала на 5 юли, припомня „24 часа“. 

Семерджиев е карал дрогиран, а след катастрофата избяга. В джипа, с който уби момичетата, останали ключовете за дома му. Затова се обадил по телефона на Симона Радева, по това време полицай в столичното 1 РУ, и тя му донесла стълба, с която той влязъл в дома си, твърдят от прокуратурата. 

Радева беше дисциплинарно уволнена от МВР. В прокуратурата има досъдебно производство за полицейския чадър, който е бил разпънат над Семерджиев. Засега няма обвинени. Междувременно в МВР се водят над 40 дисциплинарни производства.

Може би ако имаше секунда-секунда и половина разлика във времето, нямаше да си говорим. Това каза пред Софийския градски съд Иван Овчаров, таксиметровият шофьор, ударен от Георги Семерджиев секунди, преди бившият футболист да убие двете момичета в катастрофа на 5 юли в София.

„Всичко започна на бул. „Черни връх“, кръстовището при хотел „Хемус“ . Чаках на червен светофар, за да завия към бившия Сити център. Имам навика да се оглеждам.

Това са 2-3 секунди, затова тръгнах на зелено. В следващия момент се получи зверски удар, не видях нито кола, нито нищо. При тази скорост, която се твърди, той се е движел – с 46 метра в секунда, няма и как да видя“, каза Овчаров.

Уточни, че идвал от бул. „Черни връх“, посока центъра, но тръгнал да завива на ляво.

„Просто усетих зверски удар, не мога да твърдя, че е имало хора на платното“, каза Овчаров.

Посочи, че не е виждал сигнални лампи, с каквито се твърди, че е карал Семерджиев. Не чул и спирачки.
Първият спомен на мъжа е, че някой отворил задната задната врата и прекъснал веригата, за да не стане избухване, тъй като колата е метанова.

Обясни, че не е стигал до болница. Преценил, че няма нужда.

Разпитан бе и Адалберт Кръстев – прокурор от Софийска военно-окръжна прокуратура. Минал покрай катастрофата минути след нея.

„Беше след 23 часа, долкото си спомням. Карах по бул. „Черни Връх“, посока центъра. С мен бяха мой приятел и съпругата ми. Когато слизах по булеварда, че чу много голям трясък. Обърнах внимание, защото си говорех с двамата в колата. Спрях, помислих, че е бомба, че има взрив. Не си помислих, че може да е катастрофа“, каза той.

След няколко минути видях, че идва патрулен автомобил и слязох надолу. Половината от колата беше на трамвайната линия, другата половина беше в една уличка, посочи обвинителят, който е само свидетел по делото. Не каза, че говори за колата на Семерджиев.

Видял и таксиметровата кола, отишъл при таксиметровия шофьор. Очаквал да е с по-тежки рани. Попитал шофьора какво е станало.

„Нали минах на зелено“, питал шофьора. И се чудел какво е станало. За учудване на Кръстев, той почнал да си чисти колата от стъклата.

Кръстев описа и детайли от травмите на двете момичета. Обясни, че покрил телата на момичетата. И се възмути, че много хора снимали, но никой не помагал.

Отишъл до колата на Семерджиев. Там видял личната карта на Семерджиев. Обясни, че го чувал само като футболист. И добави, че имало 2 телефона. Колата била разцепена на две.

Бивш полицай му казал да търсят Семерджиев по улицата. Насочил криминалиситите натам. На въпрос на съдия Стефан Милев Кръстев отговори, че не е видял пряко катастрофата.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени