Connect with us

Нюзрум

Бяс срещу оставането на Нинова начело на БСП: Срам, измама, режисура!

Published

on

В предаването „Неделя 150“ Елена Йончева определи Конгреса като срамен и режисиран, който е хвърлил БСП в категорията на маргиналните партии.

Конгресът нямаше връзка с реалността. На Конгреса не получихме отговор на въпроса защо изгубихме доверието на 800 000 души. Отговорността не е колективна, а на лидера, специално на Корнелия Нинова.

Пред бТВ днес Крум Зарков, който дори не стигна до лидерска битка с Нинова, изрази учудване, че се е скрила зад подписка – „Не го очаквах. Нинова показа слабост, а случилото ще има лош имиджов ефект за партията“, заяви социалистът, според когото е трябвало да има избор на нов председател на партията.

Беше очаквано, не се случва за първи път, коментира на страницата си във Фейсбук председателят на БСП-София Калоян Паргов. „В залата беше поставен въпрос и за моята оставка. На заседанието на Националния съвет преди почти година обявих, че аз ще бъда първият, който ще подаде оставка, след като Корнелия Нинова го направи. Това щеше да бъде моята отговорност за подкрепата, която ѝ дадох от самото начало – първо да застане на председателския пост, а след това в работата ѝ, както и за резултатите на БСП на изборите на 4-ти април. Оставката на Корнелия Нинова не е факт, следователно моята също.

Най-четени