Connect with us

Гербери

ГЕРБ сензационно: Извадиха от нафталина Бойко Рашков, за да обслужи жена до Васил Божков

Published

on

Възможността да отидем на нови предсрочни парламентарни избори е 90%. Това смята Тома Биков от ГЕРБ. “48-ото НС пропусна сериозна възможност за България”, каза Биков пред Нова нюз, визирайки проваления проектокабинет на проф. Николай Габровски.

“Целта ни беше да бъдем максимално отворени към всички, да дадем позитивни сигнали към всички политически формации и да покажем, че целите на този кабинет са надпартиини и идеологически”, посочи Биков в отговор на въпрос защо от ГЕРБ са подкрепили хора, участвали в тройната коалиция.

“И Плугчиева, и Танчева бяха сред успешните политици на това правителство”, каза още депутатът.

Биков коментира и думите на президента Радев, който каза, че с кандидатурата на проф. Габровски за министър-председател “ГЕРБ заложи на амнезията на българските граждани”. “Не знам какво има предвид под “амнезия”, отговори Биков и нарече изказването на президента “абстрактно”.

“Бойко Рашков беше изваден от нафталина на миналото и беше настанен в МВР,  за да се сложи близка на Васил Божков за шеф на кабинета”, допълни още Биков.

Възможно ли е да бъде съставен кабинет с втория мандат? Според Биков предложението на ПП за правителство на малцинството “е висш пилотаж, който те нямат потенциал да изпълнят”.

“Ако това се случи, те не могат да се справят”, категоричен е Биков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени