Connect with us

Fake Harvard

Плевнелиев разкри идиотския замисъл на Киро: Ще взимам по пешка на ГЕРБ, докато ги матирам

Published

on

„Ударихме се в една стена на липса на елементарна логика за политическо действие. Новото поколение български политици по някакъв начин не ни разбират и действат по съвсем друг начин. Вие имате едни опорни точки, това е тази стена, за която говоря. Еманация на всичко това бяха действията на „Продължаваме промяната“. ДБ бяха по-склонни на разговор, но казваха – ако ПП не направят крачка, ние не можем. А в основата на създаването на ПП е вградена омразата и противопоставянето срещу ГЕРБ. Изпаднахме в ситуацията, в която нямаше решение.“ Това каза президентът Росен Плевнелиев пред БНТ по повод неуспеха на контактната група, която оглави заедно със Соломон Паси, за съставяне на ново правителство.

„Бившият премиер Борисов ни даде пълен картбланш за действие с думите – „вие със Соломон Паси, сте символ на евроатлантическите ценности, които изповядваме, нямаме и претенции кой ще бъде министър председател. Ако „Промяната“ са искали премиер, можеха да го получат“, допълни той.

„Президентът Радев е популист, той се бори за рейтинг, готов е да сменя позициите си“, добави Плевнелиев.

От „Продължаваме промяната“ разбраха, че ще получат всички реформи, които искат, но въпреки това тези момчета отказаха да се срещнем. Единствено неофициално говорихме по телефона. С Кирил Петков съм провел 10 разговора. „Нашият фен клуб няма да позволи да правим каквото и да е с ГЕРБ, ще паднем от 20% на 3%“. Цитирам какво ми беше казано. Посъветвах ги, че тези хора, симпатизантите им, освен че трябва да ги слушат, е нужно и да бъдат водени. Борисов ми каза, че аз съм единственият, който може да говори с Петков и с Асен Василев, защото са го арестували. Петков ми заяви: „Единственото, което мога да направя на ГЕРБ с ПП е да ги отслабя, да им взимам по една пешка и да ги матирам“.

Плевнелиев допълни, че Христо Иванов е заложник от популистите на „Продължаваме промяната“, които се зареждат само с това, че имат враг.

Най-четени