Connect with us

Fake Harvard

3 милиарда лева! Делян Добрев предупреди за това! Сега на българите дупе да им е яко

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с Младежи-ГЕРБ в курорта „Св. св. Константин и Елена“. Той е в компанията на депутатите Даниел Митов, Делян Добрев и Георг Георгиев, както и на кмета на Варна Иван Портних.

„Най-тревожното, което се случи тази седмица, е че в четвъртък в бюджетна комисия навредихме на бюджета с 3 млрд. лв. Пари, които ще дойдат върху всички останали кредити, които се очаква да изтеглим в следващите години“, каза Делян Добрев.

„Ако тези текстове бъдат приети и от пленарна зала, това означава, че ние влошихме бюджетното салдо с още 3 млрд. Стана това, което се притеснявахме, че ще започне сватбарското наддаване в парламента“, добави той.

Добрев посочи, че за последните над 30 години държавата е изтеглила 37 млн. дълг, а сега такъв дълг ще трябва да бъде изтеглен за година, благодарение на „Продължаваме промяната“.

„За последните 30 г. е имало 24 правителства и са са изтеглили 37 млрд. лв. дълг. Ние сега ще изтеглим 38 млрд. лв. И ще продължим да плащаме тази сметка дълго. Икономиката на страната ще се свие с 4%. Те са сравними единствено със световната криза през 2009 г. и с Covid кризата“, каза той.

„Ще трябва да изтеглим 38 млрд. долара нов дълг. Бедата, която те направиха тия 7 месеца, не приключва с тяхното отстраняване към властта. Към тези 38 млрд. трябва да прибавим още 3”, изтъкна Добрев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени