Connect with us

Fake Harvard

Министър на Радев разтресе Нова: Киро и Асен са финансирали „Лукойл” с пари от държавния бюджет

Published

on

“Парите свършиха още през втората половина на ноември. Първият проблем е лошото планиране, финансовият ресурс който беше отделен. Освен това, по този начин се финансира „Лукойл” с пари от държавния бюджет”. Това заяви пред Нова тв. служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

По думите му България има заплаха от ЕК за наказателна мярка, тъй като отстъпката се ползва само от български граждани. „Има оплаквания от румънски граждани у нас, че мярката е дискриминативна”, каза още той.

Според него служебният кабинет е направил много за намаляването на цената на газа.

„Преди 2 месеца и половина, когато започнахме да заседаваме с Щаба по енергетика имаше много коментари относно цените на газа. От бизнеса се говореше, че има нужда цената да е под 250 лв. за мегаватчас. Цена над тази не би била поносима за тях. Само за две месеца и половина служебното правителство в лицето на колегата Росен Христов успя да промени много ситуацията в България. Октомври цената спадна с 30%, ноември – с 47%. Сега е нормално през зимния сезон цените да се покачат. Освен това „Чирен” е запълнен с много скъп газ по време на предишното правителство”, коментира още Никола Стоянов.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени