Connect with us

Нюзрум

Защо мълчи Цветанов!? Милионерът от Пловдив, който преби жена си, е спонсор на партията му

Published

on

Крайно любопитни подробности за 44-годишния бизнесмен Симо Касабов, който преби с тенис ракета жена си и я прати да бере душа в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“, съобщават източници от града. Баровецът е родом от родопското помашко село Змеица и е първи братовчед на Павел и Румен Вълневи, които бяха собственици на българо-американската телевизия BIТ.

Касабов е сред учредителите на партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, щедро спонсорирана от Вълневи. На фотографията, запечатала създаването на Цветановата партия, се вижда Лилко Касабов – бащата на Симо, тъкмо зад Цветанов на втория ред

Учредителното събрание на Републиканци за България – бащата на бияча – Лилчо, е в инициативния комитет от 89 особено близки до Цветан Цветанов спонсори

Симо Касабов е арестуван и предстои мярката му да бъде удължена на 72 часа с постановление на прокуратурата. Той има 6 фирми, които се занимават с консултантска дейност, внос и износ, производство, преработка и търговско представителство и посредничество, производство на електрическа енергия, течни, твърди и газообразни горива, а също така и с покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, внос и търговия с козметични продукти.

С братовчеда Павел Вълнев (вдясно). Според запознати Симо се обръщал към баткото с почтителното „Дон“

Разследващи потвърдиха, че именно той е нанесъл зверския побой, след като заварил половинката си Димитрия да говори по телефон, в който няма монтирано устройство за следене и подслушване. Разярен, грабнал тенис ракета и я смазал от бой. Те постъпила в болницата с множество хематоми, счупени ребра, разкъсан далак и спукано тъпанче, огласи зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

„На пръв поглед нормално семейство, но съпругата е била подложена системно на домашно насилие“, коментира Илиев.

Състоянието на жената е тежко, направена ѝ е операция за премахване на далака, съобщи прокурор Илиев. Оказва се, че докторът, който прегледал пострадалата в болницата, я познава. През 2018 тя отново е приета с травми от същия доктор и тогава му казала, че е паднала по стълбите.

Най-четени