Connect with us

Демос

Криминалист изобличи Диана Димитрова: Не казва истината за побоя

Published

on

Малко след интервюто на актрисата Диана Димитрова в предаването „120 минути“ криминален психолог анализира поведението й пред камерата на Би Ти Ви. Той и колегите му правят обстоен анализ на участието на актрисата в студиото, след като са изгледали няколко нейни предишни интервюта. След запознаване със ситуацията те я определят като „изключително силно преекспонирана и до голяма степен, представеното по този начин пред медиите е опит за манипулация на самото общество“, а самата Диана като „склонна да ескалира емоционално ситуации“.

Скандалът започна, когато Димитрова разкри, че е била жертва на физическо насилие от свой колега преди 5 години. Тя качи във фейсбук снимки на синините, но не назова името на извършителя. Тогава започнаха и спекулациите кой може да е насилникът. В предаването „120 минути“, в което актрисата беше гост, мнозина очакваха да чуят името му, но това така и не се случи директно. Криминалният психолог Тодор Тодоров направи анализ на публичните изяви на Диана пред trafficnews.

Той сподели, че с оглед на нейните думи и жестове тя може да бъде определена като личност със склонност да преекспонира и да ескалира емоционално ситуации, които всъщност не са носители на такъв емоционален заряд, какъвто тя им придава. Той добави, че вероятно е имало конфликтна ситуация, но не и това, което тя описва, че се е случило.

 „Вербалните й сигнали не кореспондират с невербалните, което е показател, че даден човек не говори истината. Например при въпроса „Защо сега”, тя започва усилено да си играе с косата, което не е характерно за нея.“

Психологът заяви, че това са интензивни действия за снемане на собственото напрежение, което е съпроводено и с вербално отклоняване на отговора.

Според екипа от психолози, за да споделя за травмата след толкова време, трябва да има пусков механизъм.

„Това може да е случайна среща с агресора, може да е постигане на някаква друга цел“, добави Тодоров.

В заключение експертът заяви, че анализът показва, че до голяма степен изнесеното не отговаря на обективната истина и е преекспонирано. Тодоров смята, че априори се приема, че жената е по-слаба и е жертва на насилие, но това не винаги е вярно.

Най-четени