Connect with us

Fake Harvard

Киро и Асен онемяха от това, което чуха за себе си по Нова! Разкриха защо се крият зад Денков

Published

on

Прави са политиците, че не вярват, че се справят, но не са прави да смятат, че академици могат да направят промяна. Предизвестен е неуспешният край на втория мандат поради комедия от грешки. Не отварят хоризонт за разговор. Това заяви за „Твоят ден“ политологът проф. Анна Кръстева.

По думите ѝ ако третият мандат отиде при „Демократична България“ това би било ход на препотвърждаване на евроатлантическата ни ориентация. „Най-логичният ход обаче най-вероятно няма да бъде осъществен предвид действията на Радев. Ако „Български възход“ го получи и състави кабинет, това би довело до тотална легитимация на управлението на президентството. Радев е президентът, налагал най-много вето“, посочи тя.

Културният антрополог Харалан Александров от своя страна посочи, че политическата класа има нужда от авторитет отвън.

„Денков е част от групата на ПП, но фигурата му е съизмерима с тези на проф. Герджиков и проф. Габровски. Това са кротки и разумни хора, които са в състояние да доведат до нормализация. От ПП са си дали сметка, че лидерите им са дискредитирани и са решили да изимитират ГЕРБ.

„Драматично е разминаването на дневния ред на обществото с този на парламента. Хората говорят единствено за това колко е скъпо всичко. Има спад в доверието към НАТО и подкрепата за Украйна“, обобщи той.

Най-четени