Connect with us

Нюзрум

Не Янев, а той е фаворит да вземе третия мандат като премиер!? Нищо, че БСП го изгониха

Published

on

След очертаващия се провал на „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство с втори мандат, какъвто се набеляза още днешната среща с различните политически сили, започна да се говори за връчване на третия мандат и какви са вариантите за съставяне на кабинет с него. 

В определени политически кръгове започна да се спряга и конкретно име за министър-председател. По информация на БЛИЦ, кандидат-премиер има огромна вероятно да бъде Георги Близнашки. Той бе служебен министър-председател в 93-тото правителство (четвърто служебно) на България, назначено от президента Росен Плевнелиев на 6 август 2014 година.

Тогава до служебно правителство се стига след падането на кабинета „Орешарски“. 

Георги Близнашки е бил член на БСП от 1990 до 2014 година. На 7 март 2014 година със свое решение Националният съвет на БСП прекратява членството му в БСП „за уронване престижа на партията, системно нарушаване на уставните норми, състоящо се в публични изявления и действия срещу партийната политика и партийните решения и за саботиране на обществената подкрепа на решенията на партийните органи в полза на друга политическа сила“.

Оттогава до момента Близнашки не е бил член на други политически формации, което го прави независим кандидат, а и той самият е известен с политическата си безприпрастност. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени