Connect with us

Демос

Пловдив се тресе, гонят ли украински бежанци от града? Зико се ядоса: Кой реши това?

Published

on

Кой реши, че ще гоним украинските бежанци от сградата на бившата Белодробна болница в Пловдив.

Така кметът Здравко Димитров отговори на въпроса защо общинският имот с парк от 15 декара се предоставя безвъзмездно за 30 години на частната лечебница „Св. Каридад“. От снощи Пловдив е разбунен, след като стана ясно, че предложението е внесено от кмета за предстоящата сесия в понеделник.

„Не виждам драма. Хората ще останат в сградата до края на войната. Това ще бъде изрично записано в предложението. Допусната е грешка, че не е упоменато, но ще бъде коригирано“, увери Димитров. Той твърди, че съществуващата 4-етажна сграда на Белодробна ще бъде преобразувана в хоспис.

Кога обаче ще свърши войната в Украйна, никой не знаел. „Нека хората (от „Св. Каридад“ – б.а.) си проектират през това време“, отговори Димитров попитан защо се бърза. Той уточни, че сега дошло инвестиционното предложение.

И повтори, че община Пловдив е осигурила храна за настанените украинци, ремонтирала е парното, осигурява и издръжката им.

„Лично еврокомисаря Никола Шмит посети Белодробна болница и остана очарован от преобразуването е във временен бежански център“, отбеляза зам.-кметът Георги Титюков. По думите му хората там се интегрират, намират си работа и излизат на квартира, за да дойдат следващите.

В момента в сградата са настанени 148 души с деца.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени