Connect with us

Парламент

Леля Автомат заплаши министър на Радев: Вече е опасен за нацията, ще го изправя пред депутатите и…

Published

on

„Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов многократно заявява, че е задвижил процес за огромна германска инвестиция от 1 млрд. за фотоволтаичен парк върху язовир „Огоста“. Не един път го заявява публично. Разбира се, всяка чуждестранна инвестиция е добре дошла, стига да се спазват законите на страната ни и да не се застрашава националната сигурност. Язовир „Огоста“ фигурира в постановление 181, който определя стратегически обекти и дейности, който са от значение за националната сигурност. Язовир „Огоста“, на 6-то място в този списък, представлява обект важен за националната сигурност. На всички вече е ясно, че язовир „Огоста“ е от тези рискови обекти, които се нуждаят от ремонт, за да се избегнат евентуално бъдещи проблеми“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Тя посочи, че собственик на язовира е министерството на земеделието, а около язовира има и защитени зони.

„Имам десетки аргументи да призова този човек да бъде спрян. Първо – земеделското министерство дало ли му е разрешение, какво казват службите по този въпрос, какво казва Държавната агенция по метрология и технически надзор. Четвърто – дало ли е министерството на екологията ОВОС“, запита от трибуната Нинова. 

„Министър Стоянов вече става заплаха за националната сигурност, ако не го спрем навреме и не поискаме обяснение какво прави“, каза още тя и призова председателстващият заседанието да повика министъра, за да обясни действията си. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени