Connect with us

Парламент

След всички плювни и обиди, БСП отново готови да ближат задници: Заедно с ПП? Защо не

Published

on

Поредно признание, че отношенията с бившия коалиционен партньор „Продължаваме промяната“ са сложни направи в парламентарните кулоари зам.-председателят на БСП Борислав Гуцанов. Въпреки това социалистите не са се отказали да работят с тях за реализиране на втория мандат за съставяне на правителство.

„Няма как да подкрепим кабинет на ГЕРБ-СДС, независимо кой е министър-председател. Отидохме на срещата с проф. Габровски, за да му покажем уважение като личност, но той се явява представител на партия, с която 12 години водим ясни битки и не сме съгласни с това, което направиха като модел на управление“, коментира още той. Според него зад членовете на проектокабинета прозира виждането на ГЕРБ.

БСП са готови само на компромиси, които ще донесат по-добър живот на хората.“ Затова сме склонни за подкрепа на втория и третия мандат, в зависимост при кого ще попадне той, д а проведем разговори кои са важните приоритети за развитие на страната. Ако тези приоритети съвпаднат, може да се направи работещ кабинет, според БСП това е ключов“, заяви Гуцанов.

„Отношенията с „Промяната“ са сложни и то не от сега. Още в управлението ни имаше няколко момента, които за нас не са приемливи. Не може да научаваме от медиите, че са прекъснати плащания еднолично по решение на тогавашния министър-председател Петков към“ Газпром“, виждате, че това може да ни доведе до много сериозни проблем и. Подобно решение на Финландия бе санкциониран и тя бе осъдена от Арбитражния съд“, посочи социалистът. Проблем е било и гоненето на руските дипломати от България.“ Когато имаш партньор е добре предварително да обсъдите действията ти. Това изисква етиката“, каза още той.

И побърза да добави:“ Това не означава, че ако се срещнем по определени теми за управлението на държавата, не може да работим заедно с тях. Това изисква сериозни разговори, а не просто подхвърляния в кулоарите на НС“. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени