Connect with us

Нюзрум

Не моЗе да бъде! Татяна Дончева похвали Бойко: И така се прави кабинет! Не го укорявам

Published

on

ДПС и партията на Стефан Янев („Български възход“) ги броя в подкрепа на кабинета „Габровски“. Заедно с ГЕРБ-СДС ще станат 115 депутати. Въпросът е колко ще бъдат твърди другите в парламента. Сигурно първо ще се преборят за тайно гласуване на правителството. Смятам, че ще опитат, но не мога да дам прогноза за успех“. Това каза пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

„ГЕРБ смятат, че като правят примамки към лявото, към дясното, в центъра, извън центъра, към бизнеса и други влиятелни среди някак ще се доберат до някакви гласове, които не им стигат. Очевидно е, че не се търси никаква идентичност, никакъв ангажимент за програма с цели и задачи“, каза още тя.

По думите ѝ в подбора на кадрите в предложения състав на правителството се вижда стилът на Бойко Борисов, но подчерта, че не намира това за ненормално:

„Не виждам нищо укорително в това, че партия ГЕРБ, мъчейки се да си реализира мандата, избирайки един човек, който не е емблема на партията, но е уважаван човек, да се мъчат да му помогнат със състава на кабинет. … Всички са наясно, че това е кабинет на ГЕРБ, който е промотиран като граждански. В този кабинет има хора с професионален капацитет, но обстоятелството, че ГЕРБ е надянала овча кожа, ще спре ПП, ДБ и БСП да дадат подкрепа“.

Заради предстоящите през есента на 2023 г. местни избори ПП няма да се качат в една лодка с ГЕРБ.

Според Татяна Дончева проектокабинетът на проф. Николай Габровски показва, че идеи и идеологии нямат значение, а „всичко е мултифункционално, всичко е едно и също, само му сменяте дрешката“: „Щом едни хора могат да бъдат министри във всякакви правителства, значи вече може всичко. В името на това да сме началници“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени