Connect with us

Парламент

ЕКСКУЗИВНО! Първи депутат от ДеБъ обяви подкрепа за кабинета „Габровски“!

Published

on

Депутатът от ДБ д-р Александър Симидчиев ще подкрепи проектокабинета Габровски, става ясно от негов статус в социалната мрежа.

Ето какво написа д-р Симидчиев, като цитира Бертранд Ръсел:

(на вниманието на всички мои колеги, в подготовката им за реплики от трибуната :-))

Ако мнение, което противоречи на вашето ви ядосва, това е знак, че подсъзнателно осъзнавате, че нямате основателна причина да искате други да мислят като вас. Ако някой твърди, че две и две са пет или че Исландия е на екватора, трябва да изпитвате съжаление, а не гняв, освен ако не разбирате толкова малко от математика или география, че мнението му да разклати вашето собствено обратно убеждение.

Най-жестоките спорове са тези свързани с въпроси, за които няма добри доказателства в нито един от двата случая. Преследването/анатемосването и личните нападки се използват в теологията, а не в математиката, защото в математиката има знание/факти, докато в теологията има само мнение/вярване. Така че винаги, когато установите, че се ядосвате в резултат на различия в нечие мнение, бъдете нащрек; вие вероятно ще откриете при по внимателно вникване, че вашата собствена вяра надхвърля това, което доказателствата могат обективно да подкрепят.

Най-четени