Connect with us

Нюзрум

На вниманието на Киро и ДеБъ! Проф. Габровски: Няма да играя хазарт с третия мандат

Published

on

„Всички предложения за състав на Министерския съвет са без ярка политическа окраска и ярка партийна принадлежност. Това са едни работещи хора, които ще изведат България от кризата. Нямаме време. По редица изключително важни въпроси за държавата решенията трябва да се взимат в следващите месеци”,  каза на излизане от президентството проф. Николай Габровски. Той сравни ситуацията със студентски изпит – „влизаме колкото сме подготвени. Влезем ли в нова каскада от избори, всички ще изгубим. Ще изгубим средства, ще понесем изключителни репутационни щети и финансови – по плана за възстановяване и по европрограмите”, подчерта кандидатът на ГЕРБ за премиер.

Проф. Габровски заяви, че е време за обединение и подчерта, че има план от 7 точки, който е бил изработен – План за възстановяване, антикорупционно законодателство, еврозоната и Шенген. 

„Нито една политическа сила няма против повечето от тези точки, има само една партия, която е против една от точките – еврозоната. Очаквам подкрепа от всички политически сили”.

„Успях да убедя едни професионалисти да се отделят от комфорта на своя живот и да се включат в този кабинет. Хората, които са в този списък. Те знаят каква жертва трябва да направят, но съзнават, че България стои на ръба на пропаст”, каза професорът и отново поясни, че сам е избирал хората в списъка си с кандидат-министри – „Няма човек, който да има коментар по неговото име”.

На въпрос дали заради кандидатурата на Драгомир Заков ще даде подкрепа от страна на ПП, проф. Габровски каза: „Не сме правили пазарлъци с никого, хората в МС са там, заради доброто си име и професионализъм. Никой не е бил разменна монета. Очаквам всички политически сили да ме подкрепят”.

На въпрос дали третия мандат е опция, проф. Габровски даде да се разбере, че той ще създаде „условия да се говори за някакви договорки и тъмни сделки“. Третият мандат е хазарт, добави той. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че гарантират пълна подкрепа в зала. „ГЕРБ за пореден път прави своя избор да постави интереса на държавата над всичко“, подчерта тя.

Атанасова заяви, че хората искат консенсус и очакват от депутатите да свършат работа.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени