Connect with us

Нюзрум

Йотова нарече аверите на Лора Крумова – Киро и Асен безпардонни лъжци! И навря и нея в ъгъла

Published

on

Това е една от най-бруталните и безпардонни лъжи, които съм чувала. Всеки човек знае, че това беше груба лъжа, за съжаление предаването ви не беше на първи април.

Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Илияна Йотова по повод на изказването на съпредседателя на ПП Асен Василев, че има срещи и синхронизация между президента Румен Радев и лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Радев показа, че за тези 6 години не заболя от най-лошата болест на политиците – лицемерието и скриването на истината. Той каза това, което мисли по темата“, добави вицето му.

Лора Крумова обаче не се отказа и подхвана друга опорка Асен Василев, а именно, че президентът е връщал на работа бивши кадри на ГЕРБ.

Йотова моментално пък поиска да й се говори с конкретика и имена. Водещата обаче запелтечи.

„Вие сте журналисти. Сигурна съм, че за днешното предаване са работили много сериозен редакторски екип и те трябва да са ви подготвили с имена. Хайде говорете ми с имена“, контрира я Йотова.

Тогава Крумова реши да разтяга на дълго и широко какво си мисли и заяви, че ако трябва, ще говори и с имена.

„Ако човек работи нормално не е червив, защото е привърженик на една или друга политическа сила“, заяви Йотова.

Тя бе помолена да коментира кандидатурата на проф. Габровски за премиер с първия мандат, връчен на партия ГЕРБ.

„Смятам, че докторите са необходими на пациентите си. Знам какво означава тяхната професия. Проф. Габровски е от такова потекло, неговият баща е един от най-големите неврохирурзи в България. Смятам, че дори и ако стане чудото и той е премиер, много сегашни и бъдещи пациенти ще загубят“, каза тя.

Йотова заяви, че ще си проличи дали сам проф. Габровски е избирал кабинета си, когато утре се види какъв точно ще е съставът му.

„ГЕРБ се опита да предложи най-широката формула за своя мандат – човек експерт, който не се е месил в политиката, както и съставът на кабинета му. Това ще е най-добрата политическа проверка към ГЕРБ и ще се види дали са излезли от обществената изолация“, смята вицепрезидентът.

Йотова каза, че до нея не са стигали имена от кабинета на проф. Габровски, а и призна: „Искам да се изненадам и не съм търсила информация“, каза тя. Освен това коментира и условието на Борисов за подкрепа на партията му за третия мандат, ако се стигне до него:

„Няма практика в българската политика третият мандат пак да ходи при първата политическа сила. Явно ГЕРБ много са заложили на проф. Габровски, с право сигурно, но все пак има закони‘, каза Йотова.

Тя не пожела да коментира кой може да получи третия мандат, ако се стигне дотам.

Най-четени