Connect with us

Fake Harvard

След като преяде в стола, Насти на Киро реши да прави преврат: Долу премиера и част от министрите му

Published

on

„Президентът е много тежко подведен по различни линии. Трябва да смени голяма част от министрите, които е назначил в служебното правителство, включително и премиера“. Това заяви пред БНР Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на „Продължаваме промяната“.

„Когато някой не си върши работата, го сменяш веднага. Не мисля, че времето трябва да определя дали някой да бъде сменен, ако той не работи в интерес на България“, обясни той в интервю за предаването „Неделя 150“. Според него служебното правителство се опитва да си „закичи“ различни неща и води непоследователна политика.

Има вторачване срещу „Продължаваме промяната“, а ние сме единствената алтернатива за нормалност в България, категоричен е Ананиев. Той призна, че много хора, които са гласували през ноември, когато ПП беше първа политическа сила, са се разочаровали, но:

„ПП показа на два избора, че солиден брой хора застават зад нас, те припознават ПП като алтернатива и като надежда. Ако кабинетът „Петков“ все още работеше, ние щяхме да бъдем приети в Шенген“.

За него е шокиращо, че служебният премиер не се е срещнал с премиера на Нидерландия и канцлера на Австрия, след като стана ясно, че двете държави ще застанат срещу България при гласуването в Съвета на ЕС за приемането ни в Шенген. „Ако не може да промени нищо, не трябва да е премиер“, смята Ананиев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени