Connect with us

Нюзрум

Габровски шокира Кирил Петков! Взима негов министър в своя кабинет. Делян Добрев – също

Published

on

Проф. Николай Габровски, номиниран от ГЕРБ за премиер, щял да предложи за външен министър Драгомир Заков, пише бТВ. Той беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков. Заков пое поста, след като беше освободен Стефан Янев заради изказване за войната в Украйна.

Драгомир Заков е бил представител на България в НАТО. От 2017 г. до 2019 г. изпълнява длъжността директор на дирекция „Политика за сигурност” в Министерството на външните работи. Бил е и началник в отдел „Контрол на оръжията” към ООН.

Също по неофициална информация Делян Добрев ще е номинацията за министър на енергетиката като доказан експерт в областта, пише пък БНТ.

Очаква се проф. Габровски да предложи готов състав на правителство на президента Румен Радев в понеделник в 10:30 часа. Всички имена на кандидатите за министри вече са известни, но се пазят в тайна.

Не знам какво пише в папката на проф. Габровски, но съм сигурен, че ще ни изненада приятно, коментира пред БНТ депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. По думите му ще бъдат предложени само експерти, които ще са с профила на проф. Николай Габровски.

„Умни и успешни, хора, на които трудно можеш да кажеш този не става. Нека да оставим нашите колеги специално от БСП и „Демократична България” да преценяват в следващите часове искат ли да постъпят отговорно или ще продължават да са заложници на „Продължаваме Промяната”, ДПС са казали, че ще подкрепят правителството на проф. Габровски”, допълни Радомир Чолаков.

Той поясни, че едно правителство не се избира с идеята да бъде свалено след 3 или 6 месеца, не трябва да се поставя времеви хоризонт.

„Проф. Габровски и съставът на кабинета, който той утре ще предложи, ще бъде най-доброто, което в момента България може да даде като управление. То или ще бъде подкрепено с този мандат, с първия най-добре, или, както Борисов каза, нека да бъде подкрепено с третия, но ще бъде същото, или ще отидем на избори и след изборите пак ще предложим същото. Ние ще очакваме правителството на проф. Габровски да бъде подкрепено с третия мандат”, коментира Радомир Чолаков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени