Connect with us

Fake Harvard

Рано сутрин разкриха Киро и Асен! Не може да са такива лъжци! Посегнали и на деца!

Published

on

Поредната шарлатания на ПП по повод „Капитан Андреево“ е развенчана, обяви депутатът и бивш министър на земеделието от ГЕРБ Десислава Танева. Тя се позовава на думи на служебния ресорен министър Явор Гечев. От неговите думи става ясно, че всичко говорено от Кирил Петков и компания за „опасните и отровни стоки“ преминавали на граничния пункт са неверни.  

„Днес в КЗХ на изслушване министърът на земеделието Явор Гечев заяви: Не всички стоки, които преминават през ГКПП „Капитан Андреево“ подлежат на контрол, а само тези, които са по Регламент. Това са пипер, нар, лимон, грейпфрут, мандарина, портокали, кайсии, ядки, кимион, риган. По Регламент са изписани всички, които се проверяват. През ноември от 368 взети проби, с пипер са върнати 13. По отношение на нара, от 38 проби са върнати 8. Камионите на българската граница, които превозват плодове и зеленчуци се удвояват през декември. Такава ще е тенденцията и за следващите години. Обмисля се изграждане на лаборатория и на Лесово, за да може транспортният коридор да се отпуши. В момента се правят три нови ленти, в които за първи път ще има 3 транспортни коридора само за хладилни камиони. Никога през тези 10 години не са правени и не е имало задължение по Регламент да се изследват домати и краставици. И винаги контролът е бил държавен, само изследванията са се извършвали от частна лаборатория, както се правят и за всички останали контроли по заболявания на животни и растения“, написа Танева, цитирайки думите на земеделския министър.

Танева припомня, че само преди няколко месеца ПП агитираше избирателите да гласуват за тях с масираната рекламна кампания и анонимни филми, че децата ни ядат отровни домати и краставици.

„Е, тогава казах, че това няма как да е така по много причини. Но никой не може да се състезава с тях по рекламни бюджети и лъжи. Лъжи, стигащи до цинизъм в отношението към хората с целта да получат властта да управляват“, допълни Десислава Танева.  

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени