Connect with us

Парламент

Нинова загадъчна: Проф. Габровски премиер, но с третия манда!? Да видим, да чуем…

Published

on

Да обърнем акцента към позитивните новини и към това, че въпреки различията си по правителство, по различни теми, различни коалиция в НС, най-накрая тръгва една Коалиция за народа. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова малко след като парламентът прие предложенията им за промени в Кодекса на труда.

„Обикновено парламентът произвежда скандали и вие отразявате негативни новини. Затова ви поканихме, за да получи публичност една добра новина. Със 175 гласа от всички парламентарни партии бе прието предложението на БСП за минимална заплата, която да е 50% от средната, което за 2023 г. е 850 лв. Много сме щастливи, че социалният пакет, който предложихме преди 2 месеца вече тръгва в пленарна зала, получава подкрепа и се обръщаме към реалните проблеми на хората. Затруднени заради кризите, цените и инфлацията. Надяваме се да мине и на второ четене. Надяваме се днес да мине и предложението ни за безплатни учебници за учениците“, заяви Нинова.

 Тя призова другите партии да продължат в тоз дух. „Остава малко време до Нова година, това е срокът, в който трябва да решим тези въпроси. Да се обединим. Нека подкрепят предложенията на БСП, да не ревнуват“, настоя соцлидерката. 

Нинова бе много лаконична на въпроси дали биха подкрепили трети мандат, но отново с проф. Габровски начело. Тя отново повтори, че първо такъв трябва да бъде връчен, след това да се произнесе Националния съвет на партията. Ще се съберем и ще решим, не може да гадаем, настоя тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени