Connect with us

Парламент

Мирчев от ДеБъ разкри приината за боя между депутатите от „Продължаваме промяната“

Published

on

Депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев разясни пред агенция ПИК подробности за днешните събития в енергийната комисия, след които се стигна до бой между депутатите от „Продължаваме промяната“ Радослав Рибарски и Венко Сабрутев.

Припомняме, че последният не подкрепи предложението на Мирчев за въвеждане на особен шеф в „Лукойл“. След края на комисията пред стаята на „Промяната“ се стигнало и до физическа разправа. Радослав Рибарски изритал в краката Сабрутев, след което го е блъснал с ръка по гърба с думите: „Влизай сега да кажеш с кой си го съгласувал това“. След това двамата са влезли в стаята, където на висок тон е продължил спорът защо Сабрутев е гласувал срещу предложението на Ивайло Мирчев.

„Мисля, че само един депутат от „Промяната“ не подкрепи предложението ми – Венко Сабрутев. Не съм го питал защо“, коментира Ивайло Мирчев.

Той сподели, че за първи път чува за физическата агресия между Сабрутев и Рибарски: „Не съм го видял това. Аз излязох последен от залата.“

„Другите подкрепиха предложението ми. Венко не съм го питал и не знам честно казано защо не го подкрепи“, уточни депутатът от ДеБъ.

„Надявам се, че законопроектът ми ще мине в зала, защото би трябвало да има достатъчно отговорни народни представители. Това е само в интерес на страната – това не означава национализация на „Лукойл“, а означава да дадем инструмент в ръцете на държавата, с който да може да се назначи особен търговски управител, а не да се национализира рафинерията. Надявам се всички да бъдем разумни, иначе можем да се озовем в много тежка ситуация“, добави още той.

Мирчев отговори и на въпрос подкрепя ли твърденията на Бойко Борисов от по-рано днес, че в енергийната комисия си е проличала коалицията „Лукойл“: „Подкрепих предложението за 1 лев на Делян Добрев. Не бих бил толкова краен в тези определения. Подкрепяме предложението на Делян Добре, защото смятаме, че е разумно.“

Най-четени