Connect with us

Парламент

Бойкикиев се гъне като червей пред проф. Габровски: Много ви харесваме, но нямаме желание

Published

on

Представители на „Демократична България“ уважаха първата от консултациите, които проф. Николай Габровски започна с политическите сили в парламента за съставяне на правителство в рамките на първия мандат. Тя се провежда в Народното събрание в този час.

Проф. Габровски, който е номинацията на ГЕРБ за премиер, благодари на ДБ за срещата въпреки заявената им предварително позиция. Той обясни, че действията му са опит да се намали тона и радикализацията между партиите.

Може би е време за по-друг подход. Надявам се заявките ми да са отворена врата към повече консенсус и разбирателство, обясни професорът.

Христо Иванов пък започна с пожелание за успех на професора.

Advertisement

Влизате на терена в изключително труден момент. Но ако успеете, това ще е успех за страната ни, обясни съпредседателят на ДБ. 

Отзоваваме се, за да изразим уважението си към вашите усилия да помогнете на политическата система да преодолее различията, обясни Иванов.

Той обясни, че са на срещата освен като хора, които да покажат добронамереност, но и като 6-а сила, не надскачат значимостта си.

Имаме решение, че не можем да подкрепим, което явно нищо общо с вас и вашите усилия, обясни отново Иванов.

Ако вие излъчите правителство, ние ще бъдем отворени, макар и като опозиция да работим по конкретни теми така, както и сега работим – има широк спектър от теми, по които работим добре с ГЕРБ, допълни съпредседателят на ДБ.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени