Connect with us

Парламент

Пуделът на Нинова се върна от Щатите и започна да джафка срещу Радев: Не сте недосеаеми!

Published

on

След като депутатът от БСП Явор Божанков внезапно изчезна от парламента, а отсъствието му породи безброй шеги, особено предвид опълчването му срещу хартиените бюлетини, той се завърна отново в парламента. И още при първата си проява атакува служебния кабинет и в частност – военния министър Димитър Стоянов.

Божанков се оплака, че част от работата на депутатите е да следят и контролират изпълнителната власт и „да следим публичните харчове, кой с кого и какво работи“. „Ползваме парламентарния контрол, затова поисках договори за конкретен период, настоях да ми ги предоставят“, посочи депутатът. Министър Стоянов обаче не е разбрал въпроса и отговорил със списък с договори, самите договори обаче липсват.

„Не мога да кажа на избирателите си как са харчени средствата им“, оплака се Божанков и поиска председателстващия НС да изпрати писмо, в което да помоли министрите да си спазват законите и правилника на НС.

„Аз мога с картата си да отида в съответното министерство и да поискам договорите, може и с медии. Няма да оставя това така. Тези договори ще бъдат дадени“, закани се депутатът.

И предупреди тези от „кабинета да не си правят илюзии, че като са служебно правителство на Радев, не подлежат на контрол“.

Най-четени