Connect with us

Парламент

ДееБъ Бойкикиев: Няма да подкрепим Габровски, само ние можем да направим правителство

Published

on

Христо Иванов отново заяви, че ДБ няма да подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ – СДС. „Кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател, колкото и да заслужава уважение, няма да промени позицията на „Демократична България” за отказ от подкрепа на правителство с първия мандат”, каза той пред журналисти в кулоарите на НС. Той декларира, че от ДБ са готови да продължат преговорите с „Продължаваме Промяната” за изработване на формула, която би дала някакъв шанс за кабинет на малцинството с втория мандат.

„Ние продължаваме да смятаме, че ако изобщо в този парламент има някакъв шанс, при цялата сложност на политическия ребус, да се излъчи правителство, от наша гледна точка – това е с втория мандат”. 

„Очевидно е, че има огромни разделителни линии и недоверие към политическите формации в парламента. Преодоляването на тези натрупвания от разделение е много трудна задача. За съжаление аз не виждам сериозни усилия от нито една формация, президента, включително с тези атаки, които предприема, да успокоим топката и да потърсим начин да преодолеем недоверието”, коментира Христо Иванов.

Най-четени