Connect with us

Fake Harvard

Лорер направи най-тъпото нещо! И ГЕРБ го срина: Като Кирчо сте, имате си въображаем приятел

Published

on

„Тезата, че България не е допусната в Шенген заради хартиената бюлетина може да бъде определена като шарлатания. Тази теза е обидна за цялото българско общество, защото приемането на хартиената бюлетина няма нищо общо с Шеншен, най-малко е поставяно като условия от Холандия, която преди година се отказа от машинното гласуване“. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков от трибуната на Народното събрание. Повод за неговото изказване е декларацията на Даниел Лорер от ПП, според когото страната ни не е приета в шенгенското пространство именно заради хартиената бюлетина. 

Биков припомни, че темата Шенген трябва да обединява цялото общество, но високомерието което се чува от ПП, някак забравили, че управляват последните две години. „Положиха огромни усилия да разградят лицето на България пред света, както и да разградят границата. Вие сте част от проблема, не излизайте на тази трубина да казвате кой е виновен и невинен. Вие направихте така, че България да има толкова отслабена позиция пред Европа, че да не може да реагира на какъвто и да е процес. Толкова слаба позиция имахме през 1997 година когато ни бяха поставили в забранителния списък на Шенген и трябваше да ходим в Европа с визи“, заяви още Биков.

Депутатът от ГЕРБ се обърна към групата на ПП с думите: Вие сринахте доверието на България и България заприлича на Кирил Петков. Човек, който има въображаем приятел с който е говорил преди дни и е лобирал страната ни да бъде приета в Шенген.“

Биков е категоричен, че е обида към всички и към българските граждани да се сравнява членството в Шенген с хартиената бюлетина. „Всички трябва да сме обединени около пълното приемане на България в ЕС, а вече две години живеем в този абсурд. Освен да си вкарате милиарди за батерии по Плана за възстановяване, нищо друго не сте направили. Надявам се, че България ще започне да излиза от блатото, в което беше вкарана от хора които не знаят къде отиват, а друга част не знаят защо са дошли“, заяви Биков.

Депутатът от ГЕРБ-СДС призова системните партии да върнат България на масата на доверието, където се взимаха решения, а не беше в коридора, при въображаемия си приятел, или на пазарите да продава пробиотик и други ментета. „Днес ние трябва да започнем да се връщаме към това състояние, в което България напредваше и вървеше напред. Благодарение на тази група, водена от шарлатани и говорят празни приказки, ние трябва да положим всички усилия да поправим щетите и да тръгнем напред“, заяви още Биков.  

Най-четени