Connect with us

Демос

Съдът отряза прокуратурата за тежко наказание! Ето присъдата на убиеца на Милен Цветков

Published

on

Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски съд за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. 

Така вече на две инстанции Кристиан Николов е признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост в жестоката катастрофа от 19 април 2020 г. и наказан с 9 години затвор и 10 години без книжка.

Прокуратурата обаче го обвинява, че е причинил катастрофата в условията на евентуален умисъл, тъй като е шофирал след употреба на наркотици и с много над разрешената скорост. (По същия начин Георги Любенов беше обвинен за катастрофата на Околовръстното в София, отнела живота на френски гражданин). Обвинението пледира за 15 години затвор. Сега както прокуратурата, така и Николов, имат право да атакуват решението на апелативния съд пред Върховния касационен съд, чиято дума ще е последна.

Първите две инстанции приемат за доказано, че Николов е употребил наркотични вещества, преди да седне зад волана, както и че е нарушил правилата за движение по пътищата.

Решението на Софийския апелативен съд няма да бъде качено на сайта му, докато по делото няма окончателна присъда.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени