Connect with us

Нюзрум

Заради Шенген! Нинова охули ПП за лицемерната им двуполюстност: Унизително е!

Published

on

„Според мен ГЕРБ няма да успеят да съставят правителство, те няма да имат мнозинство“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод новината, че днес президентът Румен Радев ще даде мандат на ГЕРБ да съставят кабинет.

„Не мога да гадая дали Бойко Борисов ще е техният кандидат за премиер. Който и да е – няма да получи подкрепата ни. Вероятно няма да седнем на масата за преговори с тях дори и да получим покана“, уточни тя в сутрешния блок на bTV.

Попитана дали Борисов прилича на футболиста Лионел Меси – нещо, което вчера бе лансирано от Тома Биков, а и от лидера на ГЕРБ, Нинова заяви: „Използва се тази метафора заради световното първенство по футбол. Неудачна е“. 

„Борисов не е най-добрият премиер. Това самохвалство му е прилично, но не изглежда като най-доброто решение“, заяви тя по повод думите на Борисов, че е най-добрият вариант за премиер, който да може да преведе страната през кризите.

„Ако дойде третият мандат при нас, за което ние се подготвяме, ще видим дали има с кого да победим Борисов“, уточни Нинова.

Изглежда няма да се наложи да подкрепим кабинет на „Продължаваме промяна“ (ПП), тъй като те казаха, че няма да предлагат такъв. Лошо е, че се отказват да направят опит – лошо за тях, а и за държавата, защото ни трябва стабилно правителство“, каза Нинова, но скастри бившите си коалиционни партньор: 

Доста грубичко влизат на терена на други партии и се занимават с техните вътрешно партийни въпроси. Да, за БСП говоря“.

Тя бе категорична, че няма т. нар. „хартиена бюлетина“, но имат съмнения, че са правени манипулации с машините за гласуване.

Попитана можете ли да докажете, че от ПП са откраднали изборите и са вършили манипулации Нинова каза: „Само по думите на Кирил Петков, а и от протоколи. Има достатъчно факти за внасяне на съмнения“.

Нинова коментира и новото ляво обединение, което тя прикани да се върне в БСП. Тя призна, че с Татяна Дончева водили преговори, но се провалили в последния момент, тъй като Дончева искала да се смени името на БСП, а и за „разни позиции“.

„Не приемат подадената ръка. Събраха се, охулиха БСП, поговориха си и си тръгнаха. Очаквахме нещо от тях. Според нас вътрешната опозиция се скри зад тези стари лица“, заяви лидерът на БСП, която уточни, че с част от хора от формацията са се виждали преди изборите, но не и след това.

Унизително е това, което се случи. Несправедливо е“, така Нинова коментира новината, свързана с ветото за Шенген, което България получи.

„Но има две страни. Първо да убеждаваме Европа, че сме си свършили работата, но втори и да обърнем внимание на думите на нидерландския премиер Марк Рюте – корупция и граница.

Трябва да кажем, че имаме проблем и да тръгнем да го решаваме“, каза лидерът на БСП.

Тази лицемерна двуполюстност на ПП започна вече доста да се набива на очи.

Преди около две седмици от БСП внесохме декларация в Народното събрание (НС), че трябва да заявим всички пред Европа, че сме изпълнили условията и трябва да влезем в Шенген. Тогава ПП и „демократична България“ (ДБ) напуснаха залата, дори не натиснаха копчето за Шенген. а сега излизат с декларация както трябва да се случи. Лицемерно е“, така Нинова скастри бившите си коалиционни партньори, които сега пищят за декларация, свързана с ветото за Шенген.

Тя бе категорична, че по време на редовния кабинет не е имало никакви сигнали, че ще имаме вето.

Най-четени