Connect with us

Парламент

Нинова бясна на ГЕРБ и ДеБъ, обвини Радев в преврат: Превзе държавата – от директори до чистачки!

Published

on

Пълзяща, еднолична власт – това вижда лидерът на БСП Корнелия Нинова в управлението на служебния кабинет. Според нея служебният кабинет е превзел държавата – от директори до чистачки. „Кое политическо мнозинство им възложи търгове за газ след 10 г. Знаете ли колко неща се случват без политическо мнозинство. Подхвърлят ни се провокации и се хващате“, ядоса се тя на парламентарния дебат, който се изродил в обвинения, без да се вземе решение.

„С общите приказки: „ама тук е се развихри див популизъм“, да престанем. Аз съм тук да защитя социалната политика на кабинета, в който участвахме. То е факт. 20 млн. отидоха за трайна политика за деца, младежи и пенсионер, не за помощи“, настоя Нинова. Според нея депутатите „ще се развихрят“ дори и по удължения бюджет. И попита каква е разликата тогава. 

Нинова настоя да се изпълняват законите на република България, а като се внесе новият бюджет да се намери колективен разговор и да го гласува. Да дадем на икономиката предсказуемост, на хората – спокойствие, на държавата – сигурност. Обратното е хаос и още една крачка към унищожаване на парламентарната демокрация, заключи тя.

Петър Петков от „Възраждане“ пък я репликира, че, когато след Нова година партията му получи третия мандат ще внесе бюджет. И заяви, че президентът Румен Радев няколко пъти е давал мандат за кабинет на БСП, без те да направят нещо. С третия мандат ще сформираме правителство и ще внесем бюджет, закани се той. И призова Нинова да се замисли – президентът бил отегчен, че пореден път връчва мандат на БСП и той е неуспешен. След това да мислите за другите партии дали внасят или подкрепят редовен бюджет, отговори той на обвиненията, че партията му не иска редовна финансова рамка.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени