Connect with us

Fake Harvard

Не знаете какви са щетите от управлението на Киро и Асен? Ето ви ги!

Published

on

„Щетите, които бяха нанесени от управлението на „Продължаваме промяната“, са наистина колосални“, заяви пред радио „Фокус“ Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

„Просто няма сфера в обществения живот, в която да не са взети грешни решения и да не са нанесени вреди на държавата в милиарди. „Продължаваме промяната“ има стил, който спазва в управлението – да не се зачитат правилата, законите и с лекота да се харчи публичният ресурс. Това са последиците от управлението на „Продължаваме промяната“, изтъкна тя.

Тя обърна внимание, че с меморандума с „Джемкорп“ се поставя на масата цялата българска енергетика. По думите ѝ такъв документ може да има много сериозно последици върху икономиката на страната и да застраши националната сигурност.

Депутатът от ГЕРБ поясни, че е още на 25 февруари 2022 г. се откри кореспонденция между тогавашния изпълнителен директор на „Булгаргаз“ и „Джемкорп“, с която е поискана оферта за доставка на втечнен природен газ на пристанището на Ревитуса без „Булгаргаз“ да има резервирани слотове.

„Джемкорп“ на практика олицетворява стила на управление на „Продължаваме промяната“ и който не трябва да се допуска. Правителството очевидно са видяли, че енергетиката е изключително сериозен сектор от нашата икономика и са се насочили натам. Това, което те са направили с „Джемкорп“ и посредниците по безспорен начин показва, че тези хора не познават държавното управление, не мислят държавнически. В меморандума има две разпоредби, които казват, че клаузата за арбитраж и тази за поверителност на информацията продължават да действат в следващите две години независимо от това, че меморандумът е прекратен“, съобщи Петкова.

Според нея няма как такъв документ да бъде изготвен без служителите на Министерството на енергетиката да бъдат въвлечени в този процес.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени