Connect with us

Нюзрум

Първанов събра Сульо, Пульо, Атанас, Сашо Апашо и Спас! Със стотина люспи прави ново БСП

Published

on

Кръгла маса „Лява България“ събра в НДК политически фигури, свързани с левицата. Срещата бе инциирана от Костадин Паскалев. Още в началото инициаторът на събитието заяви, че това е просто разговор, а не учредително събрание на нов проект.

Един от най-видните гости бе президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов. Той припомни, че преди 20 години в същата зала е дадено началото на „Коалиция за България“, съобщи „Клуб зет“.

Според Първанов левицата трябва да се трансформира и местните структури да имат повече отговорност.

„Без обединена силна левица няма да има успех. Способен съм да преглътна и да вървим напред, защото го дължим на избирателя. Периодите, в които левицата е управлявала, са едни от най-успешните в новата история на България“, заяви Първанов. Според него трябва да има силна коалиция и нов субект.

Според Мая Манолова „лявото е в кома“. Тя смята, че хората очакват от левите политици да признаят грешките си и да си отговорят защо са загубили доверието им. „БСП вече не е сила, а лесно заобиколим фактор“, каза още Манолова. Според нея трябва да има единен политически субект.

Паскалев предложи всяка от партиите да излъчи по двама представители, които да работят по бъдещото обединение.

„Идеята за лявото се профанизира, то е сведено до социална политика, а тя до раздаване на пари на хора, които не желаят много да работят“, каза кметицата на Троян Донка Михайлова. До нея пък бе Сашо Апашо – Александър Томов!

„БСП е свикнала тя да е слънцето, но времената са други и ако искаме да привлечем левия избирател, трябва да вземем мерки“, коментира и Георги Кадиев. Според него обаче ляво обединение без БСП ще бъде слабо и трябва да се търсят разговори с „Позитано“ 20.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени