Connect with us

Парламент

Киро плаши гаргите: Вкарвам в съда баджанака на Румен Радев! Вече ми пишат иска

Published

on

Кирил Петков премества от НС в съда спора си с Георги Свиленски за кражбата на вота. За тази цел вече се пишел иск. Това стана ясно днес от думите на проваления премиер Петков в НС. Той заплаши червения депутат още миналата седмица, а днес стана ясно, че вече се работи по въпроса.

„Не само го обвинявам в лъжа, аз ще предявявам и иск, който вече се пише и ще продължим тази тема в българския съд“, каза той пред журналисти, но не разкри за каква сума ще бъде неговия иск. До там се стигна след като в петък по време на среднощните дебати за хартиената бюлетина бившият му коалиционен партньор обвини „Промяната“, че са откраднали изборите, а прокуратурата се самосезира.

Ние приветстваме всеки път, когато прокуратурата се самосезира. Много бихме се радвали да се самосезира и по други въпроси като кюлчета, шкафчета, но за този случай министър-председателят Донев току-що каза, че няма как един човек от политическа партия да държи какъвто и да е код. Второ, ЦИК явно е дала възможност на всяка една политическа партия за достъп до този код. Трето, ние наистина искаме да се направи максимално публичен, пълен одит от външни консултанти, за да се даде сигурност за този код и за машините. И четвърто, което е най-важното, ако всеки ден се дава по една лъжа на ГЕРБ, една борисовка, целта е една – да се отвлекат честният вот на българските граждани, техните данъци и да се закрият, ние всички да забравим за тези схеми, каза Петков

За съжаление, БСП влезе в тази хартиена коалиция и заедно се опитват да накърнят доверието в машините. Но всички знаем, че на последните местни избори над 15% от бюлетините бяха невалидни. Това е сборът на бюлетините на всички гласоподаватели от Пловдив, Варна и Бургас взети заедно. Всички знаем, че те са специалисти – и ГЕРБ, и ДПС в подправянето на невалидни бюлетини. И в момента, понеже и днес ще има протест, те се опитват да накарат хората да се съмняват в нещо, което работи, за да върне нещо измамно, обясни още бившият премиер.

Най-четени